Chat with us, powered by LiveChat
Melatonin

Melatonin 1 mg, 50 kapsul

  • hitreje do spanca
  • hitro delovanje
  • za nočne izmene

Na voljo: Izdelek je na zalogi
Rok uporabe najmanj do:  30.09.2022 Naročila do 14:00 (PON-ČET) bodo odpremljena še danes Ikona informacije
15.99€
Ob nakupu 2 kosov cena samo 14.99€ / kos (-6.25%)
Z nakupom pridobite 0.44€
-+

Ali pokličite in naročite na 031 011 322


Melatonin 1 mg –  z naravno pomočjo hitreje do spanca.  

 

Melatonin je endogeni hormon in se naravno pojavlja v telesu. Nivo melatonina v krvi se normalno dviguje vsako noč in vpliva na dnevno-nočni ritem telesa (cirkadiani ritem). Nastaja s pomočjo hipofize iz L-triptofana, ki pa ga moramo zaužiti s hrano ali prehranskimi dopolnili. 

Dober spanec je zelo pomemben za zdravje in splošno počutje, saj se takrat naše telo regenerira. Takrat »napolnimo baterije« in če smo naspani tudi izgledamo bolje, saj vsi poznamo izraz »lepotni spanec«. Poleg tega je budno ležanje v postelji lahko velika obremenitev – naj bo dolgo čakanje na spanec fenomen preteklosti! 

Melatonin 1 mg uporabite, kot naravno pomoč pri spanju. Zaužijte 30 do 60 minut pred spanjem in učinkovito skrajšajte čas, ki ga potrebujete, da zaspite. Melatonin namreč deluje kot notranja ura. Učinke je potrdila tudi Evropska agencija za varnost hrane (EFSA) po obsežnem pregledu številnih znanstvenih študij. 

 

Prednosti uporabe prehranskega dopolnila Melatonin 1 mg: 

  • skrajša čas potreben, da zaspite, 
  • hitro delovanje,
  • 1 mg na kapsulo,
  • potrebna le 1 kapsula 30 do 60 minut pred spanjem,
  • primerno za vegetarijance. 

 

Brez posledic naslednje jutro in brez nevarnosti odvisnosti, kot pri običajnih tabletah za spanje, saj se melatonin razmeroma hitro presnovi, razgradi in izloči iz telesa. 

Idealno tudi za delavce, ki delajo tudi v nočnih izmenah ali v primerih, ko trpite zaradi časovnega zamika na potovanjih (jet lag).  
 

Priporočen dnevni odmerek in način jemanja: Zaužijte 1 kapsulo z vodo 30 do 60 minut pred spanjem.

Hranilna vrednost v eni kapsuli (priporočeni dnevni vnos)
melatonin 1 mg

 

Sestavine: inulin (polnilo), Hidroksipropilmetilceluloza – HPMC (ovojnica kapsule), silicijev oksid – nano (ločevalno sredstvo), magnezijeve soli maščobnih kislin – rastlinske (ločevalno sredstvo), melatonin (0,5%). 

Vsebina: 50 kapsul.

Neto količina: 10,5 g. 

 

Opozorila: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Izdelek je namenjen le zdravim, odraslim ljudem. Ne smejo ga jemati otroci in mladostniki, mlajši od 18 let, ter nosečnice in doječe matere. Če po jemanju tega izdelka občutite zaspanost ali omotičnost, ne vozite ali upravljajte s stroji. Vožnja in upravljanje s stroji se odsvetujeta prej kot v petih urah po jemanju melatonina. Shranjevati dobro zaprto in zaščiteno pred toploto.

 

NATANČNEJŠA OPOZORILA, NAMENJENA OSVEŠČANJU POTROŠNIKOV
Prehranska dopolnila z melatoninom naj se jemljejo v skladu z naravnim cirkadianim (dnevno-nočnim) ritmom endogenega melatonina, kar pomeni po tem, ko se že stemni, čim bliže običajnemu času spanja. Ker ni zadostnih podatkov o dolgotrajni varnosti, se svetuje jemanje melatonina le občasno. 
Osebe, ki zaradi jemanja melatonina naslednji dan občutijo zaspanost in utrujenost, naj ne vozijo ali izvajajo opravil, pri katerih je potrebna pozornost in bi zaspanost lahko pomenila varnostno težavo. 
Jemanje melatonina se odsvetuje ljudem, z vnetnimi ali avtoimunskimi bolezenimi, epilepsijo, astmo, motnjami razpoloženja, vedenja ali osebnostnimi motnjami in vsem, ki jemljejo katerakoli zdravila, razen če se pred začetkom jemanja posvetujejo z zdravnikom. Jemanje melatonina se ne priporoča v kombinacijah s sinteznimi ali naravnimi snovmi, ki imajo pomirjevalne ali uspavalne lastnosti. 
 

-+

Ali pokličite in naročite na 031 011 322

Napišite mnenje
OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro
Podobni izdelki
Copyright © 2012 - 2020 | Be Healthy d.o.o. |
Zemljevid strani