Chat with us, powered by LiveChat
Lanolin – brezvodni, 250 g
-4%

Lanolin – brezvodni, 250 g

  • emulgator za naravno kozmetiko
  • podobna struktura kot sebum 
  • samostojna uporaba ali za pripravo kozmetike

Na voljo: Izdelek je na zalogi
Rok uporabe najmanj do:  30.10.2022 Naročila do 14:00 (PON-ČET) bodo odpremljena še danes Ikona informacije
Posebna cena:10.99€
Stara cena:11.49€
Prihranek:0.50€
Ob nakupu 2 kosov cena samo 9.99€ / kos (-13.05%)
Z nakupom pridobite 0.27€
-+

Ali pokličite in naročite na 031 011 322


Lanolin – brezvodni (Adeps lanae) – farmacevtske kvalitete.

 

Lanolin je rumena voskasta snov, ki jo izločajo žleze lojnice ovc in ščiti ovčjo volno pred zunanjimi vplivi in hkrati skrbi, da ostaja mehka in prožna. Podobno učinkuje tudi na kožo. Pridobiva se tako, da ostriženo ovčjo volno stisnejo in nato lanolin še prečistijo. 

Človeška koža s pomočjo lojnic sama skrbi, da je dovolj namaščena – lojnice izločajo loj oz. sebum. Vendar s starostjo v koži nastaja vedno manj maščob, poleg tega jih z agresivnimi mili pogosto odstranimo. Najboljšo nego kože nam zagotavljajo olja oz. mazila, ki imajo podobno strukturo kot človeški sebum. To lahko trdimo za lanolin in je iz tega razloga zelo primeren za pripravo katerih koli kozmetičnih izdelkov, namenjenih negi kože. 

V naravni oz. domači kozmetiki se ga v izdelkih uporablja kot emolient in emulgator. Cenjen je, ker na koži naredi pol prepustni film, ki varuje kožo pred izsuševanjem. Ima polarni značaj, kar pomeni, da je topen v oljih oz. se z njimi dobro meša, poleg tega pa nase veže vodo oz. z njo tvori emulzijo (nase veže do 2x količino vode, v razmerju do svoje teže).

Uporablja se ga tudi samostojno – za nego prsi oz. prsnih bradavičk med dojenjem, ter za preprečevanje nastanka strij oz. nosečniških znamenj

 

Kako se lahko uporabi Lanolin v naravni kozmetiki? 

  • najpogosteje se uporabi kot dodatek v kremah, mazilih, šminkah, balzamih za ustnice in maske za lase,
  • za medicinske balzame za prsne bradavice, dojenčkove zadnjice, suhe podplate, 
  • za kreme (emulzije z vodo v olju) se ga uporabi do 60% teže končnega izdelka, za mazila in balzame oz. druge emulzije voda v olju do 15%, za mila do 3% končnega izdelka,  
  • uporaba v naravni in ekološki kozmetiki je dovoljena. 
  • Kako pripraviti kremo po klasični metodi: Oljno in vodno komponento segrejte do 75°C in ju nato združite in ohladite. Z mešanjem prenehajte šele ko se zmes ohladi. 
  • Lastnosti: temperatura tališča 38 - 44 °C, brezvodni. 

 

Sestavine (INCI): Lanolin. PH.EUR 9th Tip: Pharma »SP«, Poreklo: Nemčija. Namen: emolient / emulgator. 

Neto količina: 250 g.  

 

Opozorila: Hranite dobro zaprto, v suhem prostoru in pri temperaturi do 25°C.
 

-+

Ali pokličite in naročite na 031 011 322

Napišite mnenje
OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro
Podobni izdelki
Copyright © 2012 - 2018 | Be Healthy d.o.o. |
Zemljevid strani