Chat with us, powered by LiveChat
Žajbljev čaj

Žajbljev čaj, 50 g

  • prebava
  • antiseptične lastnosti
  • potenje

Na voljo: Izdelek je na zalogi
Rok uporabe najmanj do:  11.09.2021 Naročila do 14:00 (PON-ČET) bodo odpremljena še danes Ikona informacije
2.99€
Z nakupom pridobite 0.08€
-+

Ali pokličite in naročite na 031 011 322


Žajbljev čaj – idealen je za vsako gospodinjstvo.

 

Žajbelj je vsestransko uporabno zelišče in začimba, ki pa ima hkrati neverjetno bogato zgodovino uporabe že od Rimljanov dalje, ki so ga imeli za sveto rastlino. Njegovo latinsko ime je Salvia officinalis.

Uporabljajo se predvsem listi rastline in sicer tudi za kulinariko. Najboljše učinke žajblja dosežemo s pripravo žajbljevega čaja.  

 

Sestavine: žajbelj, nadzemni deli rastline. 

Uporaba: 1 žlico prelijte z 250 ml vroče vode, pokrito pustite stati 15 minut, nato precedite. 

 

Pri zeliščnih čajih je še zlasti pomembna pravilna priprava in odmerjanje. Zlato pravilo je, da se jih vedno pripravi sveže in po navodilih, ki veljajo za posamezno rastlino.

Možni so trije načini priprave zeliščnega čaja. 
1. Poparek je najbolj razširjena oblika priprave zeliščnih čajev. Posušene rastline se prelije z vrelo vodo, ki ima 90 stopinj C in se jih pusti stati 5-15 minut, nato pa se čaj precedi. 
2. Prelivek se pripravlja iz zelišč, ki so zelo občutljiva na toploto. Prelije se jih z vodo sobne temperature in se jih pusti da stojijo čez noč, nato se jih precedi. 
3. Prevretek se običajno pripravlja iz korenin, skorje ali semen. Zelišča se v mrzli vodi segreje do vretja, nato se jih kuha 10-20 minut in precedi.

Če čaja ne morete piti brez dodatkov, mu dodajte med ali limono, vendar šele takrat, ko se toliko ohladi, da je mlačen – le tako namreč temperatura ne uniči koristnih snovi medu oz. limone. 

 

Neto količina: 50 g

Shranjevanje: Hranite na suhem pri temperaturi 5-25° C. 

 

-+

Ali pokličite in naročite na 031 011 322

Napišite mnenje
OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro
Podobni izdelki
Copyright © 2012 - 2018 | Be Healthy d.o.o. |
Zemljevid strani